Nyheder

Rusland - Bjørnejagt

​En spændende jagt mulighed i bjørne paradiset

Pris fra: ​11.850,- EUR

Rusland - Kamchatka moose

​Spændende jagt hvis du er til store moose

Pris: 89.990,- kr.

Rusland - Tjur og urfugl

​En traditionel russisk jagt, som finder sted under parringen. 

Pris: 12.950,- kr.

Rusland - Bjørnejagt

​Bjørn, Maral, ibex og sibirsk råbuk i Sajan og Abakan bjergene.

Pris: 6.950,- EUR​

Rusland - Kurgan Sibirsk Råbuk

​I områderne Shadrinsk 2, Shardrinsk, Kataisk, Dalmatovo, Kargopolie og Tscherbakul.

Pris: Pris 13.950,- kr.

​​

Rusland

Kamtschatka Elg med mulighed for Bjørn

Den østsibirske storelg (Alces alces Pfizenmayeri) er den stærkeste elg i Euroasien.

Den har et stort leveområde og lever østlig for Jenissej og i den østlige del af Rusland. Jagtlig set er der under arterne” Kamtschatka-elg”, ”Tschukotka- elg” og ”Jakutischer elg”.

De største trofæer nedligges på Kamtschatka halvøen. Trofævægten ligger her i gennemsnit imellem 25 – 35 kg og har et udlæg på ca. 145 til 170 cm. Kapitale elge kan også have en trofævægt over 40 kg samt et udlæg over 175 cm. Derfor sammenlignes Kamtschtka elgen også med Alaska-Yukon elgen. Jagten på Kamtschatka halvøen er, billiger og derfor et godt alternativ.

Ved trofæerne kan der ses to forskellige skovleforme – den klassiske form med hovedskovl og for skovl samt den såkaldte fuldskovl hvor hovedskovl og for skovl er vokset sammen. Men det er ikke kun trofævægten som gør indtryk på en, det er også kropsstørrelsen og vægten på elgen. En udvokset elg er ca. 2,30 m høj samt har en vægt på over 600 kg.

Området som Kamtschtka elgen lever i strækker sig fra den nordlige del af Kamtschtka til Penshina floden ved grænsen til Tschukotka, til central Kamtschtka samt enkelte områder i syd Kamtschtka. Indtil nu foretrækkes jagten på de kapitale elge i nord Kamtschtka samt i den sydlige til den centrale del af Kamtschtka, ca. 300 til 600 km nord for Petropawlowsk ( region Milkowo og Esso ). Fordelen i den sydlige del er den kortere transfer til jagtområdet.

Jagtrevir

Vi, arrangere jagten i revirerne i central Kamtschtka ca. 400 km nord for Petropawlowsk Kamtschatski. Områderne ligger imellem de små byer Milkowo og Esso. Dette er top områder med en god elg bestand, her er der god mulighed for pürsch til fods med en god succes. Området er lettere kuperet og der løber mange små bække/floder igennem. I dalene er det udpræget sumpområder som præger landskabet. I de mellemste områder består vegetationen af mindre birketræer samt små buske. I de højere områder er der meget tætte nåletræs områder.

Jagt termin - Efterårsjagt

Elgjagterne afvikles som klassisk efterårs- og vinterjagt. Efterårs jagten finder sted fra midten af september til midten af november. I den centrale del Kamtschtka. Der søges i efteråret med helikopter i store områder for at finde en stor elg, dette gør at der oftest skydes meget store elge. Vi gør opmærksom på at når elgen er observeret lander helikopteren og pürschen foregår herefter til fods, intil man kommer på skudhold af elgen. Den bedste termin er ca. midten af oktober til slutningen af november. Elgene trækker i den periode, ud fra de tætte skov områder.

Pürsch i de bjergrige områder med den delvise tætte bevoksning er rimelig krævende. Til trods for hjælp af hestene, skal der forvendtes pursch til fods i ca. 5 -10 km. Under jagten på efterårs elgen kan man også jage Kamtschatka bjørnen.

Den klassiske kombinationsjagt er afhængig af jagtreviret om der jages fra samme basis camp eller om der skiftes revir. Jagten forgår ved de lakse førende floder. Det store nærings tilbud af laks i floderne har en magnetisk til loknings kraft på bjørnene. Jagten i efterårs perioden gør et specielt indtryk på alle jægere. Som tillæg er der efter at jagtlykken har tilsmilet en mulighed for at fiske laks.

Indkvartering samt ophold ved elg og bjørne jagt

Jagtcampen består af et opvarmet telt, separat køkkentelt og sovetelt til jagt personalet. Det er ingen luksus men række til den jagtform. Afhængig af i hvilke revirer del der jages benyttes også enkelte træhytter, forplejningen rækker og er god.

Rejsegruppen varetages af en medarbejder fra vores russiske partner fra og til Moskva. Han hjælper gennem tolden og er til stede i hoved campen under hele jagten, desuden har han forud for jagten fået alle informationer over den jagt, som I har booket og kender dermed alle jeres ønsker.

Ved campen er der professionel jagt personale, bestående af jagtfører, en kok og hjælpe personale. Jagt føringen foregår 1:1, ud fra hver jagt camp kan der jage 2 til 4 jæger.

Ankomst til Rusland forgår gennem Moskva. I modtages i lufthavnen og alle nødvendige formaliteter ordnes, der flyves videre fra Moskva til Tilichiky, afhængig af flyvetider flyves der samme dag som der er ankomst til Moskva eller dagen efter.

I Petropawlowsk-Kamtschatskij er der ankomst om morgen, og i afhentes. Transferen til reviret kan forgå direkte fra Petropawlowsk med helikopter eller i kombination med bil og helikopter. Transferen tilbage til Moskva forgår på samme måde som udrejsen. En overnatning i Petropawlowsk skal forvendtes.

Trofæbearbejdning/trofætransport

Alle trofæer for en feltbehandling, skalden afkoges og rengøres og skindet saltes. Det anbefales selv, at overvåge arbejdet. Til transporten skal trofæerne pakkes forsvarligt, det anbefales at der medbringes en taske til dette.

I Moskva udfyldes alle nødvendige veterinær papirer sådan at I straks kan få trofæet med hjem (undtagen bjørn) gebyrerne for veterinærepapirerne og eventuel CITIS- papirerne betales på stedet.

Der gøres opmærksom på at der må forvendtes overvægt i forbindelse med flyvning.

Overvægt på indenrigs flyvningen i Rusland koster ca. USD 6-7 pr. kg. Prisen fra Moskva til Danmark afhængig af flyselskab.

Rejseinformation/information

Der er visum pligt de nødvendige formaliteter ordnes på ambassaden.

Våben indførelse

Vi bestiller våben deklarationen forud for rejsen. Her til behøver vi pas nr., våbentype, kaliber og våben nr. samt nøjagtig antal stk. ammunition

Spørg egen læge for vaccine (smitsom leverbetændelse)

Våben

Til jagten på bjørn og elg anbefales mindste kaliber 300 Win. Mag eller 9,3 x 64 eller 375 eller lignende kaliber.

I øvrigt i henhold til generelle betingelser for Aurora Jagtrejser

Kamtschtka Brunbjørn speciel pris forår/efterår

​Rusland kaldes også bjørnelandet det har den største bjørne bestand i verden og den gode trofæ kvalitet sammen med den gode pris giver en god grund til at jage bjørn her. Der til kommer, at jagten på brunbjørn er en traditionel jagt i Rusland, hvilket gør at jagtførerne ved meget om denne jagtform.

I Rusland findes der flere forskellige under arter af brunbjørnen, som har forskellige trofæ størrelser.

De stærkeste brunbjørne findes alle i den østlig del af Kamtschtka, brunbjørnen (U.A.a Piscator) er den største under art og er stærkere end sin fætter fra Tschukotka, Magadan eller Chabarowsk. Hermed er det heller ikke mærkeligt, når Kamtschtka kaldes bjørne paradiset.

Voksne Kamtschtka bjørne opnår en gennemsnitlig skindlængde på 2,70 m. Kapitale bjørne kan opnå en skind længde på 2,80 m eller stærkere. Efter amerikanske mål svare det til 8-10 fod.

Vægten på en gennemsnitlig bjørn under forårs jagten ligger på 3-400 kg. Under efterårsjagten er vægten ca. 500 kg. De kapitale bjørne ligger mellem 5-600 kg og måler 10-11 fod. Der er få trofæer der opnår denne størrelse, derfor må dette ikke forventes, men hvem ved om Diana til smiler netop dig.

Grunden til de store bjørne er biotopen og det store næring tilbud på halvøen Kamtschtka. Der er en enestående og ubeskrivelig natur. Hundrede vis af vulkaner, varme kilder, birke skove så langt øjet rækker samt kæmpe mudder og sump områder præger landskabet. Verdens største gydeplads for laks ligger her og byder bjørnene på over flød af mad. En anden grund til de stærke bjørne er den korte vinter tid, hvilket giver dem mere tid til føde optagelse.

Jagttermin forårs jagt

Den mest succes jagt er forårsjagten som forgår fra slutning af april til slutningen af maj. I denne periode er bjørnene meget aktive, da de hele tiden søger føde, en anden fordel ved forårs jagten er den gode kvalitet af skindene. Temperaturen om foråret lægger på ca. + 10 grader om dagen til ca. -10 grader om natten.

Jagten forgår afhængig af termin og sne i kystregionen eller i landet bagved Central Kamtschatka eller nærmere nævt Koryak Regionen bliver meget brugt. Udgangspunktet er fra en lille by som hedder Palana. Herfra foregår transporten ud til jagtområdet med bæltekøretøj.

I slutningen af april til begyndelsen af maj organiseres jagten til dels med motorscooter og ski. Dette har den store fordel at man lettere, kan flytte sig over store distancer og dermed kan afsøge et større område. Yderligger kan jagtførerne på afføringen fra bjørnene se hvor gamle bjørnene er og om det er en stor og stærk bjørn. Med motorscooteren følger man afføringen på bjørnene eller man praktisere pürsch kørsel på denne. Hele tiden afsøges de store hvide sne beklædte områder, og allerede på meget stor afstande, kan man se bjørnene. Når en stor stærk bjørn er udsøgt forsøger man på at nærme sig den med motorscooteren, for så til sidst, at pürsch den til fods.

Ved denne jagt metode, vil der kunne ses indtil flere bjørne. Dermed er der en god chance for at skyde en gammel og kapital bjørn. Ved normale vejr forhold ligger succes raten ved ca. 99,9 %.

Indkvartering samt ophold ved bjørne jagt

Jagtcampen består af et opvarmet telt, separat køkkentelt og sovetelt til jagt personalet. Det er ingen luksus men række til den jagtform. Afhængig af i hvilke revirer del der jages benyttes også enkelte træhytter, forplejningen rækker og er god.

Rejsegruppen varetages af en medarbejder fra vores russiske partner fra og til Moskva. Han hjælper gennem tolden og er til stede i hoved campen under hele jagten, desuden har han forud for jagten fået alle informationer over den jagt, som I har booket og kender dermed alle jeres ønsker.

Ved campen er der professionel jagt personale, bestående af jagtfører, en kok og hjælpe personale. Jagt føringen foregår 1:1, ud fra hver jagt camp kan der jager 4 jæger af gangen.

Ankomst til Rusland forgår gennem Moskva. I modtages i lufthavnen og alle nødvendige formaliteter ordnes, der flyves videre fra Moskva til Petropawlowsk-Kamtschatskij, afhængig af flyvetider flyves der samme dag som der er ankomst til Moskva eller dagen efter.

Transferen med kædekøretøj foregå på vinter jagt af Bjørn.

Transferen tilbage til Moskva forgår på samme måde som udrejsen. En overnatning i Petropawlowsk skal forvendtes.

Trofæbearbejdning/trofætransport

Alle trofæer for en feltbehandling, skalden afkoges og rengøres og skindet saltes. Det anbefales selv, at overvåge arbejdet. Til transporten skal trofæerne pakkes forsvarligt, det anbefales at der medbringes en taske til dette.

Der gøres opmærksom på at der må forvendtes overvægt i forbindelse med flyvning.

Overvægt på indenrigs flyvningen i Rusland koster ca. USD 6 pr. kg. I Moskva bliver skindet sendt til en konservator og vil her blive eftersaltet og han vil sørge for at alle eksportpapirer udfyldes og skindet vil efterfølgende blive sendt til jeres nærmeste lufthavn med luftcargo.

Rejseinformation/information

Der er visum pligt de nødvendige formaliteter ordnes på ambassaden. Der skal ligeledes tegnes en oversøisk rejseforsikring.

Våben indførelse

Vi bestiller våben deklarationen forud for rejsen. Her til behøver vi pas nr., våbentype, kaliber og våben nr. samt nøjagtig antal stk. ammunition

Spørg egen læge for vaccine (smitsom leverbetændelse)

Våben

Til jagten på bjørn og elg anbefales mindste kaliber 300 Win. Mag eller 9,3 x 64 eller 375 eller lignende kaliber.

I øvrigt i henhold til generelle betingelser for Aurora Jagtrejser.​

Sociale medier

Følg med på Facebook

Kontor Jylland

Jomfrustien 4, 1., Postbox 115Postbox 115

DK - 6100 Haderslev​

Kontor Sjælland

Bjergvej 95

DK - 4100 Ringsted

Telefon:+45 23 45 26 94

E-mail: aurora@aurorajagtrejser.dk 

CVR: 28902662