Nyheder

Alaska - Et flot naturlandskab

​Med mulighed for jagt på Grizzly, Elg, Dall Sheep, Kystbrunbjørn mm.

 

Elg og grizzly​

Alaska hører til blandt de mest interessante jagtlande i verden. Et storslået og uberørt naturlandskab byder på udfordrende jagtmuligheder på kapitale grizzlybjørne, elge, dallsheep og caribou.

Alaska regnes dog også for at tilhøre de mere uudforskede jagtlande, det vil sig at der jages i det rene vildnis og det medfører at jagten her, kræver både god kondition og udholdenhed.

De jagtrevirer vi tilbyder, kan ikke nås ad landevejen men kun med specialbyggede flyvemaskiner.

Dette garanterer ikke kun en god vildtbestand men også en eksklusiv jagt.​

Jagtarrangementerne bliver først og fremmest arrangeret i samarbejde med vor Alaska partner, som med baggrund i sine jagt- og revirkundskaber, gennem 9 år har drevet en excellent jagt.

Dette har resulteret i en høj succesrate på ca. 85 %. Ethvert jagtarrangement er et individuelt arrangement, som tager udgangspunkt i den enkelte jægers ønsker.

Til vores disposition står 4 forskellige revirer hvor hovedvildtarterne er elg, grizzly, kystbrunbjørn og dallshep, der bliver jagtet med høje succesrater. Ved alle arrangementer er alle charterflyvninger inkluderet, således at alle ekstraomkostninger bliver mere gennemskuelige.

Nowitna National Wildlife Refuge (1)Elg, grizzly, sortbjørn og ulv

Dette 400.000 ha store revir ligger ca. 320 km vest for Fairbanks og er Nate Turners hovedjagtområde’ hvor han har jagtet i over 15 år. Herfra stammer hans enorme viden om området og dette har hans gæster profiteret på i lige så mange år.

Landskabet er præget af talrige flodlejer og mindre søer og store skovkomplekser. Reviret er fra let kuperet til bjergrigt, med bjerge op til ca. 1000 m. Det meste af reviret er utilgængeligt og kan kun nås med fly.

Hovedvildtarterne er elg og grizzly og denne jagt kan efter jægerens ønske kombineres med jagt på sortbjørn og caribou. Midt under jagten kan en ulv dukke op så det er en god idé at have løst en licens på forhånd.

Elg

Alaska-Youkon elgene (alces alces gigas) Når en kropsvægt på over 700 kg og danner skovlhorn med udlæg på op til 70 tommer. Gennem de sidste år har Turner og hans guider bragt 80 % af sine kunder til skud på kapilate elge. Trofæstørrelsen har været fra god til meget god med en gennemsnitlig størrelse på fra 63 tommer til 66 tommer. Trofæer på over 70 tommer træffes på vandring og betragtes som særklasse.

Den optimale jagttid er i brunsten, som under normale forhold er i september. Ved elgjagten anvendes et stort antal både og motoriserede kanoer på en 200 km lang elve- og sø strækning.

På mere åbne strækninger pürsches der og guiderne vil forsøge at lokke elgtyren og stille den til skud.

Grizzly (ursus aretos horribilis)

Grizzly jages med stor succes både efterår og forår. Den gennemsnitlige trofæstørrelse er fra 8 – 9 fod. Jages både fra båd og som pürsch til fods.

En særlig jagt er den forårsjagt, som Turner, som den eneste outfitter gennem flere år arranger, i den nordligste del af reviret. Her er et standområde hvortil caribouen kommer for at føde deres kalve.

Dette ved grizzlybjørnen og søger hertil efter den lange vintersøvn. Hver jæger ser gennemsnitligt 2-3 grizzlyer og kan her nedlægge sin forårsbjørn. Det drejer sig fortrinsvis om pürschjagt på snesko. Iblandt anvendes snescooter som hjælpemiddel. Turner betragter selv dette som sit smukkeste jagtområde. På grund af de lange pürschstrækninger kræver forårsjagten meget god kondition.

Jagttider:

Elg 05.09 – 14.09

16.09 - 25.09

Grizzly 20.04 – 10.05 og 01.09 – 10.09

Sortbjørn Hele året

Ulv Hele året

Western Brooks Range (2) Elg, grizzly, sortbjørn, caribou, ulv

Reviret ligger ca. 400 km nordvest for Fairbanks Reviret er fra kuperet til bjergrigt med en højde på fra 800 m til 1500 m. Nord for Nowitna National Wildlife Refuge er landskabet mere karrigt og biotopen er mere fjeldpræget med små træer og buske.

Western Brooks Range egner sig særdeles godt til kombinationsjagter. Der er en stor forekomst af elg, grizzly, sortbjørn, og caribou.

Her er gode muligheder for at jage elg og grizzly samtidigt, dog jagter man normalt først grizzly og derefter jages der på elg som er i brunst.

Jagten organiseres overvejende som pürschjagt. Derudover kan der på forudbestemte steder siddes på anstand. Ligeledes kan der fra udvalgte søer jages fra båd.

Jagttider: 

Elg 01.09. – 25.09

Grizzly 01.09 – 30.09

Caribou 15.08 – 30.09

Sortbjørn Hele året

Ulv Hele året

Gates of the Arctic National Park – Brooks Range (3) – Dallsheep, arctic grizzly, caribou

Dette 300.000 ha store revir ligger ca. 480 km nord for Fairbanks. Her har Turner jaget i op til 20 år. I dette bjergrige terræn er der bjerge op til 2300 m. Dette område er hjemegnen for Alaskas mest værdsatte vildtart, nemlig Dall Sheep (ovis canadensis dallis)

Jagten på det hvide Dallsheep er en udfordrende jagt som kræver megen forberedelse og god kondiyion og udholdenhed. Den jagtes normalt på pürsch i de bjergrige egne over trægrænsen. Andre gange anvendes forudbestemte pladser til anstand. Udgangspunkt for jagten er teltlejre eller primitive hytter. Det kan også forekomme at man simpelthen overnatter i det fri. Dallshep som ser godt, er en svær vildtart at jage, dog er der gennem de seneste år opnået en succesrate på over 90%.

Gennemsnitlig trofæstørrelse ligger på 35 til 39 tommer. Dette svarer mindst til det eftertragtede ”full curve” trofæ.

Den optimale jagtperiode er august. Det er muligt at jagte en kombination af caribou og grizzly. Arctic grizzly er noget mindre end den ”normale” grizzly men har et smukt gul-gyldent skind.

Jagttider: 

Dallsheep 10.08 – 26.08

Caribou Hele året

Arcric grizzly 16.08 – 06.11

Alaska Peninsula – Izembek National Wildlife Refuge (4) Kystbrunbjørn

Dette 200.000 ha store område ligger kun ca. 50 km fra Cold Bay. Det er et tundraområde som kun er beklædt med græs og buske. Det bliver udelukkende besøgt af de meget store kystbrunbjørne som regnes blandt verdens største de opnår størrelser på 9 – 10,5 fod. Populationen er blandt verdens største, således kan en jagtgæst opleve på en 13 dages jagt at se 200 bjørne! På grund af sin beliggenhed ved Beeringsstrædet og Nordvestpassagen må man påregne hurtige vejromslag med stæk vind og regnstorme.

Jagttid:

Brunbjørn 10.05 – 25.05 og 01.10 – 20.10

Prisliste

Nowitna National Wildlife Refuge & Western Brooks Range

A) Jagt på Elg – inkl. 1 elg

14 rejsedage med 8-10 jagtdage

Jagtføring 1:1

Pris pr. Jæger USD 16.550,-

Pris for nedlagt Grizzly USD 5.750,-

B) Jagt på Grizzly – inkl. 1 Grizzly

14 rejsedage med 8-10 jagtdage

Forårsjagt

Jagtføring 1:1

Pris pr. Jæger USD 14.750,-

Efterårsjagt

Jagtføring 1:1

Pris pr. Jæger USD 14.750

Jagt på Elg og Grizzly – inkl. 1 Elg og 1 Grizzly

19 rejsedage med 13-15 jagtdage

Jagtføring 1:1

Pris pr. Jæger USD 23.500,-

Pris for nedlagt sortbjørn USD 3.850,-

Alaska Peninsula – Izembek National Wildlife Refuge

Jagt på kystbrunbjørn – inkl. 1 kystbrunbjørn

Efterårsjagt 14 rejsedage med 10 jagtdage

Jagtføring 1:1

Pris pr. Jæger USD 23.950,-

Brooks Range - Gates of the Arctic National Park

A) Jagt på Dall Schaf – inkl. 1 Dall Schaf

12 rejsedage med 8 jagtdage

Jagtføring 1:1

Pris pr. Jæger USD 16.500,-

Pris for nedlagt Grizzly USD 5.500,-

B) Jagt på Arctic Grizzly – inkl. 1 Grizzly

14 rejsedage med 10 jagtdage

Jagtføring 1:1

Pris pr. Jæger USD 16.500,- efterårsjagt

Ydelse for alle jægere:

  • Transfers Flodbred / Cold Bay / Galbraith Lake - Jagtgebyr, Transport under jagten, Husly og forplejning, Jagtføring, grov trofæ præparation i Alaska,

Ikke inkluderet:

  • Forarbejdningsgebyr USD 690, Jagtlicenser (se tabellen), drikkepenge, Transport med fly i forbindelse med alle jagter 1000 USD, personlige udgifter, alkoholiske drikke, Trofæ præpration igennem en præprator i Alaska, trofæhjemtransport, Hotelovernatning før og efter jagten hvis nødvendigt ca. USD 120 pr. nat, rejse og afbestillingsforsikring

Udrejseudgifter:

  • Fly fra København – flodbredder ca. € 1.350,-
  • Fly fra København – Cold Bay ca. € 1.850,-
  • Flodbredder - Galbraith Lake ca. US$ 550,-

Rejseforløb ved Elgjagt:

Antal jagtdage kan ikke fastsættes præcist da det afhænger fly, vejr mm.

1. dag: Fly til flodbredder, ekspedition af våbenindførsel, kørsel til lokalt hotel, evt. køb af jagtlicens, overnatning på hotellet.

2. dag: Transfer per Cessna 206 eller Super Cub til jagtreviret (ca. 2 timer), møde med guider

3. dag til 10./12. dag: 8 til 10 Jagtdage

11./13. dag: Transfer per Cessna 206 eller Super Cub fra jagtreviret (ca. 2 timer), kørsel til lokalt Hotel, evt. besøge en konservator, overnatning på hotellet.

14. dag: Flyve hjem til København

Rejseforløbet er kun vejledende da der er mange forskellige faktorer som kan ændre dette.

Nedlagt vildt:

Når man har jagtet færdig på den første vildtart, står mulighederne for de andre vildtarter åbne. – Licenserne til disse skal dog være indløst inden jagten..

Caribou trofæafgift USD 3.750 Sortbjørn trofæafgift: USD 3.850 Ulv: gratis

Licenspriser som er ca.:

Jagtlicens:               USD 400,-

Dall Schaf:              USD 650,-

Elg:                         USD 600,-

Grizzly:                    USD 750,-

Brunbjørn:               USD 750,-

Sortbjørn:                USD 400,-

Ulv:                          USD 150,-

Caribou:                  USD 525,-

Bookingsbetingelser: 1. indbetaling er 60% af jagtarrangementet og flybillet + Jagtlicenser. Restbetalingen senest 90 dage før afrejse.

Vi anbefaler at der tegnes en afbestillingsforsikring.

Hus at der skal tegnes en oversøisk rejsforsikring.

Alle øvrige betingelser i henhold til Aurora Jagtrejsers generelle betingelser.

Vi gør opmærksom på at der er ingen tilbagebetaling i tilfælde af at de bookede dyr ikke nedligges.

Rejseinformationer

Indrejse: Der er ingen visumspligt for tyske og østrigske statsborgere. De må for indrejse vise deres rejsepas. De skal være gyldige mindst 6 måneder efter hjemrejsedato.

Våbenindførelse: Våbenindførelsen skal være ansøgt mindst 3 måneder før jagtrejsen begynder.

Sundhed: Spørg til råds hos egen læge hvad der er nødvendigt.

Jagtvåben: Til jagt på elg, Caribou, ulv og sortbjørn skal mindste kaliberen gerne være 30.06 Anbefaling Kaliber 300 Win. Mag, 9,3 x 64.

Til jagt på Dallschaf anbefales Kaliber 300 Win. Mag

Til jagt på Grizzly og kystbrunbjørn skal mindste kaliberen være 9,3 x 64 führen

Ca. 40 dage før afrejse modtages af os endelige rejsepapirer med huskeliste osv.

For evt. yderligere information kan kontoret kontaktes på tlf. nr. 23452694

KNÆK & BRÆK !

​​

Sociale medier

Følg med på Facebook

Kontor Jylland

Jomfrustien 4, 1., Postbox 115Postbox 115

DK - 6100 Haderslev​

Kontor Sjælland

Bjergvej 95

DK - 4100 Ringsted

Telefon:+45 23 45 26 94

E-mail: aurora@aurorajagtrejser.dk 

CVR: 28902662