Nyheder

Jagt på moskusokse

​En jagtoplevelse med mulighed for at skyde moskusokse og vildren.

Grønland​

Grønland Moskusokse

”En gang grønland, altid Grønland” siger man, så hermed en venlig advarsel. Kangerlussuaq er ingen undtagelse, og blot få dages jagtoplevelser i vildmarken er stærkt vanedannende. Den rene luft, stilheden, de store afstande og en helt enestående natur, hvor man er helt alene, en oplevelse, der i særlig grad giver fred i sjælen og ny energi. Den daglige vandring under jagten forsvinder umærkeligt, mens man i sit eget rolige tempo suger uudtømmelige naturindtryk i den uberørte vildmark til sig.​

Sommerjagten

Jagttiden på Moskus starter den 1. juli og er hovedsageligt sat af til trofæjagten. Vi har to mulige jagtområder, hvor jagten kan afvikles nemlig sydvest og sydøst for Kangerlussuaq. Området vælges ud fra hvor outfitteren vurdere, at der er størst chance for at jage Moskus. Græsningsmulighederne i Kangerlussuaq er så gode, at moskusokserne bliver større her end andre steder i Grønland. Tyrens horn er størst og endeligt udviklet ved 4-5 års alderen. Det er kun store trofæer der nedlægges, gennemsnitligt skal der regnes med en vægt på hoved samt skind på

30-40 kg. Tyrene kan opnå en totalvægt på godt 350 kg. Der skal normalt regnes med en skudafstand fra 80-200m, der har igennem de sidste par år været 100 % succes på at der nedlægges Moskusokse. Sommer jagten kan også kombineres med jagt på Renbuk forhør nærmere herpå.

Vinterjagten

Jagten foregår med hundeslæde, og det er meget afslappende. Når en gruppe moskusokser observeres fortsætter pürschen til fods. Vi gør opmærksom på at temperaturen er på -15 til - 25 grader i vinterperioden.

Dagens forløb

Jagten starter normalt med at man står op kl. 6-7, hvorefter man for et solidt morgenmåltid. Derefter tager man på jagt. Det anbefales, at der smøres en sandwich om morgen før, man tager på jagt, da man ofte er mange timer af sted, til aften serveres der igen i campen et solidt måltid mad af kokken.

Indkvartering

Der indkvarteres i jagthytte eller telt, der står her en feltseng samt en kraftig sovepose til rådighed, og der indkvarteres i Kangerlussuaq på hotel eller pension ved ankomst og afrejse.

Sommerjagt på Moskusokse

5-6 rejsedage deraf 2 dages ophold i pension/hotel

i dobbeltværelse i Kangerlussuaq med morgenmad,

3 dages jagt, med fuld forplejning under jagten,

feltbehandling samt pakning af trofæ,

eksportpapirer til forsendelse

Pris I alt pr. jæger 22.250,- kr.

Sommerjagt på Moskusokse og vildren

8 rejsedage deraf 2 dages ophold i pension/hotel

i dobbeltværelse i Kangerlussuaq med morgenmad,

ca.3 dages jagt, med fuld forplejning under jagten,

feltbehandling samt pakning af trofæ,

eksportpapirer til forsendelse

Pris I alt pr. jæger 28.950,- kr.​

Kontor Jylland

Jomfrustien 4, 1., Postbox 115Postbox 115

DK - 6100 Haderslev​

Kontor Sjælland

Bjergvej 95

DK - 4100 Ringsted

Telefon:+45 23 45 26 94

E-mail: aurora@aurorajagtrejser.dk 

CVR: 28902662