Nyheder

Kirgisien - Ibex

​En klassisk bjergjagt, i en helt vild og fantastisk natur, SPECIAL TILBUD I 2023

Kasakhstan - sirbirisk råbuk

​Jagt hvor den store afveksling i biotoperne gør, at der er en stor vildtvaration

Kasakhstan - Maralhjort 

​Med mulighed for kombination af Maralhjort og Ibex

Kasakhstan - Ibex

​Med mulighed for jagt i fascine-rende bjerglandskab, og store uberørte områder

Kirgisien - Marco Polo​​

​Marco Polo er en af de mest eksklusive bjergjagter man kan komme på. 

 

​Kasakhstan/Kirgisien

Maralhjort og kombination Maralhjort og Ibex

Kasakhstan er kendt over hele verden for jagten på de meget store og flotte maralhjorte samt den store og tætte bestand af Ibex, dette gør at mange jægere vælger at jage de to i kombination med hinanden. Jagten på de to arter foregår i den sydøstlige del af Kasachstan i områderne Tochty og Sharkent som ses på kortet længere omme.

Landet er kendt for sit fascinerende bjerglandskab og de store uberørte områder​

Maralhjorten som jages I den Dschungarischen Altau opnår meget let en gennemsnitlig trofævægt på ca. 13-16 kg i modsætning til Rusland og Mongoliet hvor vægten ligger på ca. 8-10 kg. Kapitale Maralhjorte på 16 kg eller mere nedlægges også her. Det karaktaristiske for Maralhjorten er at den ikke har krone og oftest har imellem 12-14 ender og ikke mere. Maralhjorten lever mest i bjerg- områderne og den paserer de stejle bjergskråninger så let som ingenting til trods for sin kropsvægt som ligger imellem 230-300 kg.

Det mest optimale tidspunkt at jage Maralhjorten på er i perioden fra 15.09 – 15.10 hvor dyrene er i brunst.

For en jagt på Maralhjort er ca. 8 jagtdage tilstrækkeligt

Jagten er en klassisk bjergjagt, som foregår som en kombination af at ride på hest samt pürsch til fods. Jagten foregår i en højde på 1.500-2.500 m, hvorved anvendelsen af heste gør det meget nemmere at komme frem i områderne. Man bør dog ikke undervurdere denne form for jagt og en rigtig god ide vil være at starte med rideundervisning i god tid før en rejse afvikles, ligeledes vil en rimelig kondition være tilrådelig.

Til forberedelserne hører også skudtræning imellem 80-250 m da disse skudafstande typisk vil forekomme, en uvurderlig ting er afstandsmåleren samt en god håndkikkert.

Ibexen bliver også kaldt den centralasiatiske stenbuk, er med sin størrelse, kropsvægt og trofæstørrelse den stærkeste stenbuk underart.

Ibexens kan jages i forbindelsen med jagt på Maralhjort der tilrådes i givet fald ca. 10 dages jagt ved denne kombination. De Ibex som jages i området hvor Maralhjorten er, har en hornlængde på ca. 115 cm, større trofæer optil 130 cm kan også forekomme, kropsvægten er fra ca. 80-130 kg.

Der kan være mulighed for jagt Sirbirsk Råbuk, Keiler og måske Ulv.

Rejseførløb:

Der flyves normalt til Almarty, her modtages jægerne af en tolk som hjælper med indrejseformaliteterne. Efterfølgende foregår transferen med bil eller minibus til jagtområdet.

Ude i jagtområdet er der en basiscamp som består af træhytter eller stortelte som har køkken, toilet og bad. Der er i hovedcampen radioudstyr samt generator som leverer strøm. Her opholder hjælpepersonale, chaufføren samt tolken sig under hele opholdet. Den første nat foregår som regel i hovedcampen.

Herfra foregår transporten ind i reviret på hest. Under selve jagten når hovedcampen forlades, bruges meget enkelte telte, dette gør at komforten er meget lille og der kræves et kraftigt soveunderlag samt en rigtig god sovepose.

Transferen fra jagtområdet til Almarty foregår senest en dag før hjemrejse, her skal der forventes,

en nat, på hotel. I Almarty pakkes alle trofæerne og

veterinærpapirerne forberedes til hjemrejsen, under

dette forløb vil tolke være til stede, til at hjælpe med udrejseformaliteterne.

Dag 1. Afrejse til Almarty og afklaring af alle indrejsetilladelser.

Dag 2. Transfer med bil eller minibus til jagtområdet og indkvartering i basiscampen

Dag 3-10. ca.8 jagtdage, overnatning i telt i jagtområdet.

Dag 11. Transfer til Almarty, pakning af trofæer, overnatning på hotel.

Dag 12. Afrejse til Danmark

Dette er en omtrentlig afviklingsplan af rejsen.

12 rejsedage og ca. 8 jagtdage på Maralhjort

fuld forplejning, jagtføring 1:1, tolk i lejren til hele gruppen, hjælp ved ind - og udrejse, transfer fra lufthavn til jagtområdet i bil t/r samt transport i reviret, felt præparation af trofæet samt saltning, visum.

Pris pr. jæger 35.950,- kr.

Ikke inkl: Afskydning, Bearbejdningsgebyr/Visum 200 Euro, indrejsegebyr, registrering og jagttegn 350 Euro, evt. hotelophold ca. 110 Euro, fly Danmark/Almaty t/r ca. 7.500,-kr. samt evt. indenrigsflyvning, alkohol, drikkepenge, Veterinærpapirer 100 Euro pr. trofæ, evt. hjemtransport af trofæer/forsendelse, rejse og afbestillingsforsikring

14 rejsedage og ca. 12 jagtdage på Maralhjort og Ibex inkl. og excl. som ovenfor

Pris pr. jæger 39.850,- kr.

Følgende afskydnings priser

Maralhjort

op til 12kg EUR 3.700,-

12,01 – 13kg EUR 4.700,-

13,01 – 14kg EUR 5.900,-

14,01 – 15kg EUR 6.900,-

15,01 – 16kg EUR 7.900,-

16,01 – 17kg EUR 8.900,-

Over 17 kg EUR 11.900,-

Ibex​

Optil 110 cm EUR 2.800,-

+500 Euro pr.10 cm over 110cm

Sirbirsk Råbuk​

​EUR 1.650,-

Keiler 1300 Euro

Ulv 1200 Euro + ca. 200 Euro + Cites papirer

Jagtområder for Maralhjort og Ibex:

1. Region Taldykorghan/Tochty: Området ligger 700 Km nordøst for Almarty, i området ind til Kina. Der jages her i højder af 1.000-3.200 m, dette gør det rimeligt nemt at komme frem i området med hest. Transfer tid ca. 15 timer.

2. Region Taldykorghan/Sharent: Jagtområdet ligger ca. 400 km nord øst for Almarty og

ca. 200 km. sydøst for Tadykorghan. Trofæstørrelserne her er fra gode til meget gode, der skal her forventes Maralhjorte på ca. 12-14 kg. Transfer tid ca. 8 timer

Klima, i juli/august ligger temperaturen mellem 16 til 24 grader. I oktober må der regnes med nattefrost og ca. 20 grader om dagen. I december til februar er der et gennemsnit på – 20 til – 5 grader.

Der er en tidsforskel på 5 timer til områderne hvor der jages.

For evt. yderligere information kan kontoret kontaktes på tlf. nr. 23452694

Ibex jagt

​Vi arranger hvert år en gruppe tur til Kasakstan/Kirgisien hvor der vil være en rejseleder med fra kontoret under hele turen. Der kan deltage 6 deltagere i alt på denne tur. Udrejse bliver i første halvdel af september eller først i oktober, datoen kan først endeligt fastsættes når vi kender flyafgangene. Alternativt er der mulighed for at rejse alene hvis man har lyst til det. Vores samarbejdspartner har mange års erfaring for afvikling af jagtarrangementer og har hvert år mange forskellige jægere fra hele verden på jagt.

Bestanden af Ibex i Kasakhstan og Kirgisien er den tætteste i hele centralasien, dette gør at de fleste jægere vælger at jage Ibex her. Landene er kendt for sine fascinerende bjerglandskaber og sine stærke trofæer.

Ibexen bliver også kaldt den centralasiatiske stenbuk, den er med sin størrelse og kropsvægt og trofæstørrelse den stærkeste stenbuk under art.

Ibexens horn har en længde på 90-135 cm, større trofæer kan også forekomme. Kropsvægten er fra 80-130 kg.

Gennemsnitslængden på de trofæer som er nedlagt i vore områder de sidste 3 sæsoner har ligget på 110-120 cm, sikkerheden for at få sit trofæ ligger på 99,9 %, dette opnås på grund af den gode organisation og den tætte Ibex bestand.

Jagten er en klassisk bjergjagt, som foregår som en kombination af at ride på hest samt pürsch til fods. Jagten

foregår i en højde på 2.200-4.000 m, hvorved anvendelsen af heste gør det meget nemmere at komme frem i områderne. Man bør dog ikke undervurdere denne form for jagt og en rigtig god ide vil være at starte med ride undervisning i god tid før en rejse afvikles, ligeledes vil en rimelig kondition være til- rådeligt.

Til de jægere som måske af sundhedsmæssige årsager ikke kan gennemføre et sådant arrangement er der i en bestemt revirdel mulighed for at gennemfører gennemsøgning af området med en 4 hjuls trukken bil og en dermed efterfølgende pürsch.

Til forberedelserne hører også skudtræning imellem 100-250 m da disse skudafstande typisk vil forekomme, en uvurderlig ting er afstandsmåleren samt en god håndkikkert.

Jagten på Ibex er en meget sikker jagt og det er 100 % sikkert at de jægere som rejser af sted på dette vil få skudchance Ibex, til dels vil der også være mulighed for Ulv.

Sommer og efterårsjagten: 

Fra august til midten af oktober jages der på enkeltstående Ibexbukke eller på rudlerne af Ibexbukkene. På denne tid af året bevæger dyrene sig hovedsageligt i morgen og aftentimerne, om eftermiddagen kommer dyrene ned på bjergsletterne fra de højere liggende områder hvor de opholder sig midt på dagen, typisk i skyggen. Ca. midt på formiddagen trækker dyrene så igen op til de højere liggende områder.

Der jages hele dagen i form af ridning, spotning og pürsch til fods.

Vinterjagten:

Fra slutningen af oktober til midten af november jages Ibex bukkene når de opsøger rudlerne af hundyr som har høj brunst i midten af november. Der skal forventes at der fra midten af oktober vil være sne dække i den største del af området hvor jagten foregår, dyrene søger i denne periode ned i de lavere liggende områder. I vinterperioden jages der normalt ud fra basis campen, jagten i denne periode, kræver den rette påklædning.

Rejseførløb:

Der flyves normalt til Bischkek, her modtages jægerne af en tolk som hjælper med indrejseformaliteterne. Efterfølgende foregår transferen med bil eller minibus til jagtområdet transfer tid ca.12 timer da der jages i grænseområdet imellem Kasakhstan og Kirgisien.

Ude i jagtområdet er der en basiscamp som består af træhytter eller stortelte som har køkken, toilet og bad. Der er i hovedcampen radioudstyr samt generator som leverer strøm. Her opholder hjælpepersonale, chaufføren samt tolken sig under hele opholdet. Den første nat foregår som regel i hovedcampen.

Herfra foregår transporten ind i reviret på hest. Under selve jagten når hovedcampen forlades, bruges meget enkelte telte, dette gør at komforten er meget lille og der kræves et kraftigt soveunderlag samt en rigtig god sovepose, da det kan være køligt om natten.

Transferen fra jagtområdet til Bischkek foregår

senest en dag før hjemrejse, her skal der forventes,

en nat, på hotel. I Bischkek pakkes alle trofæerne og

veterinærpapirerne forberedes til hjemrejsen, under

dette forløb vil tolke være til stede, til at hjælpe med udrejseformaliteterne.

Forventet program:

Dag 1. Afrejse til Bischkek og afklaring af alle indrejsetilladelser.

Dag 2. Transfer med bil eller minibus til jagtområdet og indkvartering i basiscampen

Dag 3-9. 7 jagtdage På Ibex og evt. ulv, overnatning i telt i jagtområdet.

Dag 10. Transfer til Bischkek, pakning af trofæer, overnatning på hotel.

Dag 11. Ophold i Bischkek evt. by besigtigelse.

Dag 11-12. Afrejse til Danmark

Dette er en omtrentlig afviklingsplan af rejsen, da vejr situationen og evt. fly ændringer kan ændre planen.

Ibex jagt med 12 rejsedage og ca. 7 jagtdage

Inkl. en Ibex optil 110 cm

Inkl: fuld forplejning, jagtføring 1:1, tolk i lejren,

hjælp ved ind - og udrejse transfer fra lufthavn til jagtområdet i bil t/r samt transport i reviret, felt præparation af trofæet samt saltning og pakning til hjemtransport.

Pris pr. jæger 28.750,- kr.

Ved pakkepris med ibex uanset størrelse 35.750,-kr.

Ikke inkl: Indrejsegebyr og jagttegn 90 Euro, visum 250 Euro, evt. hotelophold ca. 80-100 Euro

Fly Danmark/ Bischkek t/r samt evt. indenrigsflyvning, alkohol, drikkepenge

Veterinærpapirer 100 Euro pr. trofæ, hjemtransport af trofæer, rejse og afbestillingsforsikring

Tillæg hvis Ibexen er over 110 cm:

110,01 - 120 cm 550 Euro

120,01 - 125 cm 750 Euro

125,01 - 130 cm 1500 Euro

130,01 cm og derover 2.350 Euro

Anskudte og ikke fundene dyr tæller som nedlagt ved afregning.

Ekstra afskydninger:

Ibex nr. 2 dette skal være meddelt hjemmefra ellers er det ikke sikkert at der er licenser.

Optil 115 cm 1.650 Euro

115,01 -125 cm 2.250 Euro

Over 125,01 cm 2.750 Euro

Ulv 850 Euro

Keiler

optil 20 cm 1.150 Euro

Over 20,01 cm 1.450 Euro

Ulv 900 Euro + 200 Euro i Citespapirer

Klima, i juli/august ligger temperaturen mellem 16 til 24 grader. I september/oktober må der regnes med nattefrost og ca. 20 grader om dagen. I december til februar er der et gennemsnit på – 20 til – 5 grader.

Ved booking betales der 5000,-kr. + flybillet. Restdepositum senest 60 dage før afrejse.

For evt. yderligere information kan kontoret kontaktes på tlf. nr. 23452694

Kustania Sibirsk Råbuk

​Vores samarbejdspartner har mere end 12 års erfaring for afvikling af jagtarrangementer og har mange forskellige jægere fra hele verden på jagt. Jagten gennemføres i området Kustanai og Petropavlosk. Jagten under brunsten, på de ca. 50 kg Sibirske råbukke er yderst spændende og med bare lidt jagtheld kan der nedligges kapitale trofæer.

Den store afveksling der er i biotoperne gør at der er en stor vildvaration. Her kan blandt andet nævnes Maral, Sib Stenbock, Sib. Råbuk, Karganda Argali og ulv.

Karakteristisk, for Kustanai og Petropavlosk er, at der her findes nogle meget stærke Sibirske Råbukke, dette skyldes nogle meget strenge lizensregler. Gennemsnitsvægten på trofæerne ligger på 800-1000 g. Stærke trofæer er på 1000-1200 g og der nedligges også årligt kapitale trofæer på 1400g.

På grund af de kæmpestore jagtarealer er der en forskel til de hjemlige jagtmetoder på råvildtet. Den kendte ansits bringer sjældent jagtheld, derfor må der forventes en kombination på bilpürsch som afsluttes med pürsch til fods når en afskudsbar buk observeres.

Områderne består af birkeskove, store eng områder samt kæmpe dyrkede marker og kæmpe brakmarker, en del af biotopen er som på billedet nedenfor.

Det bedste tidspunkt for jagten på den Sibirske Råbuk er i brunstperioden, som er fra ca. den

20.08-10.09. til jagten skal der afses 5-6 jagtdage. Der kan så forventes at der er mulighed for at nedlægge 2-3 bukke. Det gøres opmærksom at vegetationen godt kan spille et lille puds, da det altid

er uforudsigeligt, hvordan sommeren er. Et skal man hjemme fra gøre sig klart og det er at er der en god buk i kikkerten så skal der straks skydes da bukkene er meget sky og de lader sig oftest kun vise i et kort øjeblik, man skal også gøre sig klar at bestanden af dyr på ingen måde kan sammenlignes med det danske råvildt der er meget længere imellem dem.

Vi gør opmærksom på at bukkene kører efter et licens system som gør at licensen skal vær booket og betalt hjemmefra, det er ikke muligt at købe flere til under jagten. Der kan max købes 3 licenser pr. jæger. En licens koster 400 Euro og der refunderes ikke, hvis ikke alle købte licenser udnyttes. Dog er til dato alle licenser blevet udnyttet som er bestilt hjemmefra. Der blev i 2010 i samarbejde med vores partner nedlagt mere end 100 gode bukke i områderne

Jagtområder:

1 – Arshaly 2 – Michailovka

3 – Michailovka 4 – Michailovka

5 – Usunkol 6 – Usunkol

Opholdet under jagten foregår i nogle enkelte vogne som de der ses på billedet, forplejningen og service er altid i top efter østlige forhold. Der er normalt 5-6 jægere i en camp under jagten, så hvis man ikke er fuldt hold hjemmefra kan det ske at man møder andre jægere.

Vedr. rejse til Kustanai er det muligt Kastrup/Frankfurt eller Hannover / Kustania. Ved ankomst vil vores partner sammen med en tolk være klar til at hjælpe med indførselspapirerne.

Derfra er der ca. 4-6 timers kørsel til jagtområdet.

Eksempel:

1. dag: Afrejse Søndag Hannover/Kustanai

2. dag : Ankomst om morgen i Kustanai afklaring af alle indrejsepapirer samt transfer til jagtområdet ( ca. 4-6 timer) der pakkes ud og evt. beg. af jagten.

3.-7. dag: Jagt på sibirsk Råbuk, overnatning i Campen.

8. dag: Transfer til lufthavnen og hjemrejse Kustanai /Frankfurt/København

Ca. 7 rejsedage samt 5-6 jagtdage

Modtagelse i Kustanai inkl. hjælp med dokumenter.

Engelsk/tysktalende tolk

Transfers fra lufthavn til revir t/r samt al transport i reviret

Ophold og fuld pension i jagtreviret

Jagtføring 1:1,

Felt præparation af trofæer, samt pakning til transport

Pris 15.950,- kr. pr. jæger.

Ikke inkluderet i prisen

Licens gebyr 500 Euro pr. råbuk

Våbendeklaration samt jagtregistrering 500 Euro

Visum 95 Euro

Flyrejse Hannover/Kustanai t/r

Indrejse gebyr i Kasakhstan 70 Euro

Alkohol og drikkepenge

Veterinærcertifikat pr. trofæ ca. 35 Euro + hjemforsendelse og told

Rejse og afbestillingsforsikring

Evt. hotel + evt. hjemtransport af trofæer

Trofæ afgifter:

Sibirsk Råbuk

Indtil 800g 800 Euro

801 - 900 g 1.100 Euro

901 - 1000 g 1.270 Euro

1001 – 1100 g 1.450 Euro

Fra 1.100 g og opefter 1.890 Euro

Anskydning 900 Euro

Alt anskudt vildt afregnes som nedlagt

Mulige terminer. Husk booking i god tid

Ca. 21.08 - 28.08.

Ca. 28.08 - 04.09.

Der skal søges om licenser og visum derfor er tilmelding i god tid nødvendig

1. depositum 10.000,-kr

2.depositum (Flybillet når denne er booket )

3. depositum 60 dage før afrejse

Tidsforskel ca. 5 timer

For evt. yderligere information kan kontoret kontaktes på tlf. nr. 23452694​​

Sociale medier

Følg med på Facebook

Kontor Jylland

Jomfrustien 4, 1., Postbox 115Postbox 115

DK - 6100 Haderslev​

Kontor Sjælland

Bjergvej 95

DK - 4100 Ringsted

Telefon:+45 23 45 26 94

E-mail: aurora@aurorajagtrejser.dk 

CVR: 28902662